Konuşma Başlığı: Dil Gelişimi Üzerine; “Düş Kurmak Ciddi Bir İştir Ancak Kelimeleri Olmayanlar Düş Kuramazlar”
Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden mezun olan Ayşe Şule Bilgiç, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Okumanın ve öğrenmenin hiç bitmeyecek olduğuna inanan yazar, Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Eğitim Teknolojileri ve İstanbul Kent Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans yaptı. Boğaziçi üniversitesinde “Çocuklar İçin Felsefe” eğitimi alan Bilgiç, disiplinler arası çalışma motivasyonu ile Psikoloji, Felsefe, Sosyoloji, Eğitim ve İletişim alanlarında eğitim ve çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Sadece kendi doğurduğuna anne olmak mı dünyanın tüm çocuklarının annesi olmak mı sorusunun aklına düştüğü gün kendi işini kurmaya karar verdi. Anne olmanın evrendeki en büyülü şey olduğuna inanan yazar, ebeveyn ve okul öncesi yaş grubundaki çocukların gelişim süreçleri ve bu süreçlere kitle iletişim araçlarının etkisi konusunda çalışmalar yaptı.
Kitle iletişim araçları ve gelişen teknolojileri kullanarak önce Türkiye’nin donra tüm dünyanın çocuklarına ve ebeveynlerine “annelik” yapabilirim inancı ile Düşyeri’ni kurdu ve Türkiye’de kendi yarattığı, senaryolarını, şarkılarını yazdığı “Pepee” karakteriyle okul öncesi yaş grubundaki çocukların %98 ine dokundu. Pepee’nin bir kitle iletişim aracı olarak çocuklar üzerindeki etkileri üzerine Türkiye’de 35 ayrı tez çalışması yapıldı.
Ayşe Şule için artık dünyanın bütün çocuklarına dokunma vakti gelmişti.
Bir sosyal girişim olan Düşyeri ile bilimin çıktıları ile dünya stratejisini çalışan Ayşe Şule, Ebeveyn ve çocuklarda fark ve farkındalık yaratmak, eğlendirerek öğrenmeyi sağlamak, eğitimi gelişen teknolojiler aracılığı ile fırsat eşitliği sağlayacak şekle dönüştürmek gibi pek çok konuda çalışıyor.
Çocuklarda ve ebeveynlerde yaratılacak farkındalık ile dünyanın daha güzel bir yer olabileceğine inanıyor.
Yakında dünyanın tüm çocuklarına ve onlara rehberlik eden annelere dokunacak olmanın heyecanı ile her sabah onlar için uyanıyor.
Ve “Düş kurmak ciddi bir iştir ancak kelimeleri olmayanlar düş kuramazlar.” diyor.