Konuşma Başlığı:
Metaverse; pikselden voksele… AVATARIM BENDEN ZEKİ Mİ?
Dr. Derya Oya Oyan
Akademisyen. ABD Microsoft
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisidir. Bilim ve Bilişim Sahasındaki çalışmalarını, Massachusetts University & California University Akademisyeni ve ABD Microsoft Kıdemli Bilişim Uzmanı olarak yürütmektedir.
Başlıca Akademik çalışmalar; ABD’de 2017 yılında, kendi elektriğini kendi üretebilen Dünyanın ilk Elektronik Cildi’ni oluşturan yaratıcı ekibi kurdu. Ve çalışmalarda öncülük etti. 2021 yılında Dünyanın ilk uçabilen Yapay Zeka Temelli Yeni Nesil Robotu Leo’nun geliştiricileri arasında da yer aldı. Ve öncülük etti. Son dönemde ise Küresel çapta yankı bulan ve hazırlıkları devam eden Sanal Evren / Metaverse Kavramı ile ilgili Yeni Nesil Teknolojiler ve Verse Teknolojilerinin de geliştiricileri arasında görev üstlenmektedir.
Dr. Şeref Oğuz
Ekonomist / Dünya
Şeref Oğuz (1955), İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede İstatistik ve Sosyal Siyaset disiplinlerinde master ve devamında ekonomi alanında doktora derecesi aldı. Doktora sonrası Londra Üniversitesi’nde ”Sufficent Knowledge” konusunda araştırmalar yaptı.
Gazetecilik hayatına 1970 yılında Sabah Gazetesi’nde başlayan Oğuz, eğitiminden sonra Tercüman Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği görevi ile meslek hayatına geri döndü.
Sırasıyla Günaydın Gazetesi Bölge Gazeteleri Yayın Sorumluluğu, Meydan Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği ve Kanal 6 ve Yeni Yüzyıl tepe yöneticiliği görevlerinde bulundu. 11 Yıl, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürlüğü ve yazarlık görevi icra etti.
30 yıldan buyana bilgi ekonomisi, yeni ekonomi ve değişim üzerine araştırmalar yapan Şeref Oğuz, Internet Society kurucularındandır. Internet’te ilk büyük Türk gazetesi Milliyet.com projesini yönetti, burada üst üste 2 yıl “Anadolu Kaplanları” projesiyle KOBİ’lerin ve Anadolu’daki ekonomik gücümüzün tanınırlığına katkı sundu.
1996 Haziran’da dünyanın ilk sanal mitingini gerçekleştirdi. 30 yıl öncesinde bilgisayar destekli eğitim için geliştirdiği “Her Okula Internet” projesine yoğunlaştı.
Bedensiz özgürlük ve sanal kültür üzerine sayısız makale, yazı ve söyleşisi bulunan Oğuz 1996’dan bu yana Anadolu’da KOBİ’lere yönelik Yeni Ekonomi Konferansları vermektedir.
1999 yılında Koç Holding’te Yeni Ekonomi danışmanlığı görevine getirilen Oğuz. Koç Holding Bilgi Grubu üst düzey yöneticiliği yaptı.
Bilgi Üniversitesi e-mba akademik kadrosunda Sanal Kültür dersleri verdi ve halen Bloomberg’de “Ekonomik Görünüm” ve “günün ardından” programlarını yürütüyor. Ayrıca tüm sosyal medya kanallarında Yeni Akım Medya üzerinden her gün Kamu Spotları hazırlayıp yayınlıyor.
Şeref Oğuz halen Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı ve yazarlığı görevini yürütüyor.
Şeref Oğuz, Ulusal Rekabet Araştırmaları Kurumu, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Daha önce Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu, Internet Kurulu üyesi ve Meclis Bilgi Grubu parlamento dışı üyeliğinde bulunan Oğuz’un ulusal ve uluslararası platformlarda konuşmacı, moderatör ve STK üyelikleri bulunuyor.
.Özel zevkleri arasında uzun dönemler tarihi, bilgi sosyolojisi, müzik araştırmaları, nota yazıları, tambur ve ney bulunuyor.